День виробничої практики.

З метою підведення підсумків виробничої практики 2017 року 18 жовтня в навчальному закладі відбувся День виробничої практики. 
В програмі закладу передбачено: презентація баз виробничої практики - оздоровчих закладів, відзначення кращих учнів та працівників грамотами та подяками, святкове пригощання і розіграш лотереї для організації екскурсійної поїздки "Полтава туристична"

Презентація виробничого загону, який проходив виробничу практику на оздоровчій базі "Голубе полум'я" (Херсонська область, Генічеський район, с. Стрілкове)

Нагородження грамотою за сумлінну працю, особистий внесок у розбудову навчального закладу

 1

Переможці туристичної лотереї

 

20 жовтня учні училища вирушили в подорож за маршрутом "Полтава-Диканька-Опішне-Великі Будища-Полтава"

Екскурсанти біля легендарного дубу (с.Диканька)

Майстер-клас з гончарного виробництва проводить працівник музею Гончарства (с. Опішне)

Учні навчального закладу-учасники старовинного весільного обряду (музей Весілля, с. В.Будищі)


Мій навчальний заклад - ДПТНЗ "Полтавське ВПУ ім. А.О.Чепіги"


Міжнародний фестиваль

“Східний кулінарний Кубок Європи”

у місті Брашов (Румунія)

 

1-4 червня 2017 р. з нагоди 10-річчя (2007-2017 рр.) Asociatia Culturala Euro Est Alternative відбувся  Міжнародний фестиваль  “Східний кулінарний Кубок Європи” у місті Брашов (Румунія).

Команда навчального закладу взяла участь у конкурсі у складі збірної команди ГС “Український кулінарний союз” за підтримки найбільшої професійної організації шеф-кухарів Румунії.

Метою діяльності Громадської спілки «Український кулінарний союз» (public association «Ukrainian culinary union») є консолідація та активізація зусиль практиків та освітян у справі розвитку кулінарної майстерності та ресторанного сервісу, підвищення професійних компетентностей, впровадження стандартів світового кулінарного мистецтва, інтеграції у світовий професійний простір та обмін інноваційним досвідом.

Участь у конкурсі брали представники Румунії, Росії, Сербії, Італії, Греції, України, Мальти, Тунісу, Південної Кореї, Сінгапуру, Німеччини, Македонії, Хорватії, Польщі, Данії, Швеції, Узбекистану, Ізраїлю, Туреччини, Кіпру, Канади, Єгипту, Угорщини, Іспанії, Португалії, Болгарії, Монтенерго.

Оцінювали роботу учасників професійне жюрі –  WACS і Евро Торк.

Захищати честь закладів професійно-технічної освіти Полтавського регіону випала конкурсанту, який представляв Державний професійно-технічний навчальний заклад «Полтавське вище професійне училище ім. А.О.Чепіги» - Старущенко Артем, учень групи ВХП – 17/16, у супроводі старшого майстра Заєць Наталії Валеріївни. Артем вже неодноразово перемагав у Всеукраїнських та  Міжнародних конкурсах із кулінарного мистецтва.

Конкурсант брав участь у наступних номінаціях:

Індивідуальний практичний клас. J2. Страви з птиці.

Індивідуальний практичний клас. J2. Страви з яловичини.

За результатами конкурсу Старущенко Артем був відзначений двома  срібними медалями у вищезазначених номінаціях. Переможця нагороджував Голова асоціації кулінарів Румунії.

Також протягом  2 – 3 червня 2017 року, у Дасія Холл пройшов ряд кулінарних демонстрацій і майстер-класів від видатних шеф-кухарів Європи, Азії, ACEEA Romania із рейтингом Мішлен.

Це масштабна подія для спеціалістів ресторанного господарства, які прагнуть збагачувати набутий досвід з кулінарного і кондитерського мистецтва.

Тож вітаємо Старущенка Артема і бажаємо подальших перемог!


Конкурс пасхальних композицій

У переддень світлого свята Христова Воскресіння у навчальному закладі відбувся конкурс пасхальних композицій,  переможцями якого виявилася група ВХП-17 з композицією "Пасхальний заєць з подарунками". 


Загальноучилищні батьківські збори

12 квітня в училищі проведені загальноучилищні батьківські збори, на яких традиційно стояло питання щодо здоров'язбереження та життязбереження учнів. Проблему пожежної безпеки розкрив Шугалєй Олександр Миколайович, провідний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій Полтавського міськрайонного управління ГУ ДСНС України в Полтавській області. 

Питання попередження та виявлення вживання наркотичних речовин висвітлив Олійник Сергій Володимирович, нарколог Полтавського обласного наркологічного диспансеру.

Про відповідальне батьківство, профілактику насилля в сім'ї вела мову Івкова Ада Григорівна, спеціаліст служби у справах дітей Київської районної в місті Полтаві ради.


Обласний огляд-конкурс художньої самодіяльності учнів професійно-технічних навчальних закладів "Нове покоління"

22 березня 2017 року відбувся звітний концерт колективів художньої самодіяльності навчального закладу в рамках обласного конкурсу художньої самодіяльності учнів професійно-технічних навчальних закладів "Нове покоління". 

Хор училища виконує Гімн січових стрільців "Ой, у лузі червона калина"  (керівник - Маргарита Кох)

На сцені - оркестр народних інструментів під керівництвом Валентини Непоради. 


Концерт до Міжнародного жіночого дня

7 березня найщиріші вітання отримали дівчата та жінки училища від колективів художньої самодіяльності. До їх уваги був запропонований святковий концерт. 


Новорічний Бал-конкурс "Чарівна пара"

29.12.2016 в актовій залі увазі учнів та працівників було запропоноване традиційне новорічне дійство - конкурс "Чарівна пара". Його учасниками стали: Оксана і Вакула (Баянчан Олександр, Прус Вікторія), Аладін і Жасмін (Іщенко Микола, Федорова Яна), Юлій Цезар і Клеопатра (Завалій Дмитро, Горбунова Мирослава), маленький Принц і Роза (Москаленко Ярослав, Пасічна Аліна), Кай і Герда (Панков Євген, Скріпніченко Анна-Ніколь). Переможцями за одноголосним рішенням журі та глядачів було визнано пару Оксана і Вакула.   

Привітання учнів пільгових категорій з Днем святого Миколая та Новим Роком.

19.12.2016 та 30.12.2016 року адміністрація навчального закладу привітала дітей пільгових категорій з Днем святого Миколая та Новим Роком. У святково вбраній залі навчального ресторану на них чекав святковий обід та подарунки.

 

 

Конкурс - найкраща популяризація робітничих професій

 

З 31 жовтня по 01 листопада 2016 року за підтримки Міністерства освіти і науки України, громадської організацією «WorldSkills Ukraine» вперше в Україні відбувся конкурс професійної майстерності «WorldSkills».

WorldSkills – це міжнародний некомерційний конкурс, який проводиться у 72 країнах.

 У конкурсі брали участь 150 учасників із 25 регіонів країни за 11 професійними компетенціями.

Честь представити Полтавщину була надана навчальним закладам: ДПТНЗ «Полтавське вище професійне училище ім. А. О. Чепіги» та Вище професійне училище №7 м. Кременчука.

Конкурс проводився за наступними професійними компетенціями: кондитерське мистецтво, кулінарне мистецтво, ресторанний сервіс, перукарське мистецтво, технології моди, зварювальні роботи, сухе будівництво та штукатурні роботи, облицювальні роботи, сантехніка та опалення, мехатроніка та мобільна робототехніка.

Захід відвідали високоповажні гості: Гройсман Володимир Борисович, Прем’єр-міністр України, Лілія Михайлівна Гриневич, Міністр освіти і науки України, Рева Андрій Олексійович, Міністр соціальної політики, Жданов Ігор Олександрович, Міністр молоді та спорту України та Райнін Ігор Львович, Голова Адміністрації Президента України.

 Учні ДПТНЗ  «Полтавське вище професійне училище ім. А. О. Чепіги» брали участь в 3 компетенціях:  «Кондитерське мистецтво» - Глушко Юлія, учениця групи ВХП – 14, «Кулінарне мистецтво» - Старущенко Артем, учень групи ВХП-17, «Ресторанний сервіс» - Кузенко Костянтин, учень групи 206.

 Глушко Юлія здобула перемогу в професійній компетенції «Кондитерське мистецтво» і була нагороджена Дипломом ІІ ступеня та срібною медаллю.

У конкурентній боротьбі Глушко Юлія, Кузенко Костянтин, Старущенко Артем відзначені дипломами учасників.

Всеукраїнський конкурс «WorldSkills  Ukraine» проводився паралельно з ІІ Міжнародним кулінарним фестивалем «ВЕSТСооkFEST-2016» відповідно до рекомендацій Всесвітньої Асоціації Кулінарних Союзів (Worldchefs).

Команда ДПТНЗ «Полтавське вище професійне училище ім. А. О. Чепіги» була представлена в номінаціях:

 «Страви автентичної національної кухні»,

«Страви з м’яса» (Старущенко Артем, учень групи ВХП – 17),       «Художня робота з тіста» (викладач спеціальних дисциплін Коноваленко О. Ю.).

За результатами конкурсу в номінації «Страви автентичної національної кухні» Старущенко Артем виборов диплом ІІ ступеня та срібну медаль, у номінації  «Страви з м’яса»  -  диплом ІІІ ступеня та бронзову медаль. Викладач Коноваленко Олена Юріївна була відзначена дипломом ІІ ступеня та срібною медаллю у  номінації «Художня робота з тіста».

 


Гордість ВПУ

Вытаємо ученицю рупи 112 Орленко Ілону, яка за результатами фінального етапу VI Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т. Шевченка, стала переможницею і нагороджена Дипломом ІІІ ступеня. До участі у всіх етапах конкурсу Ілону готувала досвітчений педагог. викладач-методист Вітковська Світлана Миколаївна.

 Творчих злетів та подальших успіхів у навчанні, трудовій діяльності, хай надихає любов до рідної мови та невмируще слово Кобзаря.

 

 З впевненістю у майбуття

08 – 09  грудня 2015 року в   Державному професійно – технічному навчальному закладі «Полтавське вище професійне училище ім. А. О. Чепіги» проводився конкурс професійної майстерності між учнями училища за професією “Кухар”.  До участі в конкурсі були запрошені представники 11 навчальних груп, які вибороли першість серед учнів групи в конкурсі професійної майстерності з професії «Кухар» (ІV розряд) ДПТНЗ «Полтавське ВПУ ім. А. О. Чепіги».

Члени журі, яке складалось із представників Департаменту освіти і науки  Полтавської обласної державної адміністрації, навчально – методичного центру професійно – технічної освіти в Полтавській області, роботодавців – професіоналі, представників вищих навчальних закладів, відзначили якісну професійну підготовку учнів, їх високий творчий потенціал та відзначили як позитив, впровадження новітніх виробничих технологій у навчально-виробний процес.

Програма конкурсу передбачала виконання учнями завдань з професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки за професією «Кухар» ІV розряд.

Теоретичний тур включав тестові питання з предметів: «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», «Устаткування підприємств харчування», «Гігієна та санітарія виробництва», «Організація виробництва та обслуговування», «Охорона праці».

Конкурс умовно поділявся на три етапи: презентація учасника, теоретичне завдання (у тестовій формі)  та виконання практичного етапу. За умовами конкурсу загальна кількість балів становить  260.

Члени журі оцінювали як практичну роботу кухарів, так і теоретичні знання. Основними критеріями оцінювання презентації було оригінальність та професійність представлення, кулінарних виробів -  дотримання правил технології приготування, оригінальність оформлення, правильне розміщення композиції на робочій поверхні, довершеність оформлення,  смакові властивості, швидкість і вправність виконання роботи, раціональне використання продуктів,  сучасний стиль, новизна, застосування сучасних технологій, організація робочого місця, дотримання вимог безпеки праці, безпечні прийоми роботи з інструментом, вимог санітарії. Все це  журі оцінювало впродовж конкурсу.

Другий етап – теоретичний передбачав виконання учасниками тестових завдань за програмою «Кухар» ІV розряд на персональному комп'ютері.

У практичній частині конкурсу учасники готували дві страви в двох варіантах (конкурсна та дегустаційна).

У номінації приготування другої гарячої страви з картопляної маси учасники за годину представили справжню галерею із витворами кухарського мистецтва,  це «Персики», «Картопляні кульки з сиром та грибами в кунжутній паніровці», «Запіканка картопляна з грибами», «Картопляні палочки з сиром», «Картопляні корзинки з куркою та грибами», «Цимес картопляний з чорносливом», «Картопляні палочки з сиром в конжутній паніровці», «Картопляний сюрприз»,  «Роли картопляні» «Картопляні кульки з сиром», «Картопляні ветрибеньки».

На виконання практичного завдання: приготування композиції з овочів було відведено 1 годину.

Карвінг – це мистецтва, яке вимагає величезної майстерності та наполегливості, яке допоможе у працевлаштуванні в елітний ресторан, яке зацікавить кожну господиню, тому що захоплення може стати сімейним хобі, яке процесі навчання розвине увагу, терпіння, посидючість та творчу уяву.

Основним завданням конкурсу фахової майстерності серед учнів були:

  • підвищення рівня професіоналізму серед учнів з професії кухар;
  • виявлення талановитих учнів;
  • підтримка і заохочення учнів, які бажають розвиватись професійно;
  • розширення творчих зав’язків і обмін новим ідеями і досягненнями в галузі ресторанного господарства;
  • розвиток потреб учнів у вдосконаленні своєї професійної майстерності;
  • пропагування сучасних напрямів ресторанного сервісу;
  • обмін досвідом в питаннях поліпшення якості і безпеки у сфері ресторанного господарства.

В перший день у своєму привітальному слові директор училища Корочанська В. І. відмітила, що кожен з  учасників вже є кращим в своїй окремій групі, якщо саме його кандидатуру було затверджено для участі у конкурсі, і побажав вдачі та впевненості у своїх силах кожному учню.

 Потім, приховуючи за посмішками своє хвилювання, учні обрали свої конкурсні номери, під якими їм потрібно було виконувати поставлені завдання.

Якщо володіння технікою карвінгу, технологічний процес приготування, оцінку якості могли оцінити лише члени журі, то естетичність, оригінальність та сучасність оформлення страв мали можливість побачити всі бажаючі у кухні – лабораторії по завершенні конкурсу, де було організовано виставку робіт конкурсантів.

Переможців конкурсу фахової майстерності визначали в особистій першості:

*    Білоконь Марину (гр. 202, майстер в/н Нескоромна О. П.) – І місце

*    Клименко Дмитра (гр. ВХП – 12/14, майстер в/н Степанова Л. І.) – ІІ місце

*    Шоно Наталію (гр. ВХП – 15/15, майстер в/н Биба Т. С.) – ІІІ місце.

 

Проведення конкурсів фахової майстерності дають можливість не тільки виявити кращих, але обмінятися досвідом з колегами, проявити творчу уяву та фантазію.

Досягнення учнів це ствердження авторитету робітничих професій та значимості професійно-технічної освіти області.


"Знай, шануй і виконуй закони України"

В рамках Всеукраїнського тижня правових знань у ДПТНЗ "Полтавське ВПУ ім. А.О. Чепіги" відбулася виховна година на тему "Знай, шануй і виконуй закони України", яку провелаз Ахіджанян Жанна Суренівна, підполковник поліції. Вона зупинилась на питаннях адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх. Матеріали виховної години сприймались учнями з інтересом. 

 

"У здоровому тілі - здоровий дух"

У рамках тижня захисника України, було проведено 15.10.2015р. легкоатлетичний крос

 

 


Урок-реквієм

Із 12 по 16 жовтня 2015 року у ДПТНЗ "Полтавське ВПУ ім А.О. Чепіги", проводився тиждень захисника України. 12.10 було проведено урок-реквієм на базі актової зали,

 

На заході були присутні гості: прапорщик ЗСУ Бендус Ігор Валентинович, Майор ЗСУ Четвертак Олександр Юрійович, журкнліст, волонтер Стельмах Людмила Дмитрівна; член громадської ради при полтавській обласній раді Донченко Петро Григорович та волонтер Супрун Володимир Іванович. 

 


Олімпійській урок

10 вересня 2015 року було проведено Олімпійський урок керівником фізичного виховання Сухиною Ольгою Павлівною у актовій залі училища. Під час виховного заходу учні І курсу спілкувалися з майстром спорту міжнародного класу з плавання, Олімпійською чемпіонкою Копчиковою Світланою Глебівною.

 

Діти із великим задоволенням брали участь у рухливих іграх

 

 


1 вересня – День знань

У небі стільки сонця й просині,
Розкрила хмарка білі поли.
Добігло літечко до осені
І знову ми йдемо до школи.

Гостинно двері відчиняються
І вчитель всіх веде за руки.
Дорога щастя не кінчається

До знань, до світла, до науки.

  

Першого вересня відбулась урочиста лінійка, присвячена початку нового навчального року. На свято були запрошені почесні гості (Є.А. Ленський – директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА, керівники базових підприємств та учасник антитерористичної операції).

  

Директор училища, Корочанська В.І., привітала учнівський та педагогічний колектив, побажавши їм творчого натхнення та успіхів у навчальному році.

Після закінчення лінійки для першокурсників на базі актової зали був проведений Перший урок: «Ми – нація єдина, твої ми діти, Україно!». 

 


 

У навчальних групах проведені тематичні виховні години за темою

"Права молоді, закріплені Конституцією України".


У гуртожитку навчального закладу проведено інформаційну годину: «Основний закон мого життя» (до Дня Конституції), під час якої вихователем Мустафаєвою Л.Ю. були висвітлені основні права та обов’язки громадян України. 

 


Інформаційна книжкова виставка:

«Основний закон мого життя».

28 червня Україна відзначає державне свято — День Конституції України, напередодні якого в читальній залі підготовлена інформаційно – тематична виставка: «Основний закон мого життя». Представлена література надає можливість кожному ознайомитися з важливим значенням Конституції, в якій закріплено право українського народу мати власну державу, перспективи її демократичного розвитку.

 

Участь у конкурсі "Дні української кухні"

21-22 травня 2015 року у м. Львові відбувся конкурс «Дні української кухні». На запрошення Асоціації Кулінарів ГО «Західна Шеф Група» у конкурсі взяла участь бригада працівників ДПТНЗ «Полтавське вище професійне училище ім..А.О.Чепіги» у номінації «хлібобулочні вироби». За результатами команда училища (майстри виробничого навчання Красноход Н.І. та Нескоромна О.П.) зайняли ІІ місце, отримали диплом та срібну медаль.

Навчальний заклад на конкурсі представляв Полтавський регіон і був схвально оцінений за самобутність, вишуканість та прихильність українським традиціям.

Вітаємо учасників конкурсу, бажаємо подальших успіхів та перемог!

 

 

21 травня - всеукраїнський день вишиванки

Колектив училища із задоволенням долучився до загальноукраїнського флешмобу "день вишиванки", вбравшись у традиційний національний одяг - вишиванку, яку завжди вважали не просто одягом - а оберігом справжнього українця.

День вишиванки— всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня (будній день). Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. В цей день кожен українець одягає вишиванку і виходить в ній на роботу, в університет, школу, чи садочок. 
  
День вишиванки у 2015 році припадає на 21 травня. Організатори закликали всю Україну в цей день одягнути вишиванку в знак єдності. Основна мета заходу — це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Свято не передбачає обов'язкових заходів окрім одягання вишиванки. Хоча протягом всієї історії заходу з ініціативи студентів, школярів, громадських та культурних діячів проводяться концерти, хода, конкурси, вечорниці, ярмарки. Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно просто вчинку — просто одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання. Разом з тим, така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже у стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів. 


18 травня - 71-ша річниця репресій проти кримських татар

18 травня учні відзначили річницю репресій проти кримських татар.  Трагічні події, пов’язані з тотальною депортацією кримськотатарського народу у травні 1944 року і наступними десятиріччями насильницького утримання в місцях вигнання, були одним із широкомасштабних злочинів радянського режиму.

Не дивлячись на те, що з часів депортації кримськотатарського народу минув 71 рік, але і сьогодні це питання з

 
 
 
 
Block title
 
Block content