Сайт Полтавського ВПУ ім. А.О. Чепіги - Chernivci_2016

Творити для людей і від душі

З 01 по 03  червня  2016 року на території  РЦ «Панорама – Чернівці» під егідою «Українського кулінарного союзу», громадської спілки «Буковинська гільдія кулінарів» проходив Міжнародний чемпіонат з кулінарного та кондитерського мистецтва серед юніорів «BEST CookFEST Junior – 2016» - грандіозне свято фахівців ресторанного господарства.

ДПТНЗ «Полтавське вище професійне училище ім. А. О. Чепіги» отримало запрошення на свято краси і смаку.

Захід організовано Буковинською гільдією кулінарів Українського кулінарного союзу спільно для кулінарів і кондитерів-початківців, які прагнуть розвиватися, опановувати професійні компетентності та практичні навички, збагачувати досвід з кулінарного і кондитерського мистецтва.

 

Метою проведення даного конкурсу було консолідація та активізація зусиль практиків та освітян у справі розвитку кулінарної майстерності та ресторанного сервісу, підвищення професійних компетентностей, впровадження стандартів світового кулінарного мистецтва, інтеграції у світовий професійний простір та обмін інноваційним досвідом.

У змаганнях Фестивалю взяли участь більше 120 учасників з України, Ізраїлю, Туреччини, Азербайджану, Сербії, Росії, Білорусії, Німеччини у 9 номінаціях арт-класу та 11 номінаціях індивідуальних і командних практичних змагань.

Кулінари і кондитери у 20 конкурсних номінаціях змагалися за визнання і статус кращих серед юніорів в кулінарному і кондитерському мистецтві. У завзятій боротьбі кулінарних баталій змагалися команди учасників – юніорів за кубки першості.

Представники ДПТНЗ «Полтавське вище професійне училище ім. А. О. Чепіги» приймали участь у трьох номінаціях: АРТ-КЛАС «Художня робота з тіста» та індивідуальні практичні класи «Ресторанний десерт», «Страви із риби».

За рішенням професійного і вельмиповажного журі чемпіонату, чисельний склад якого налічував 12 представників із 9 країн світу: Саудівська Аравія, Індія, Ісландія, Сербія, Хорватія, Ізраїль, Албанія, Туреччина та Україна, визначено кращих із кращих.

Вітаємо переможців, ви дійсно довели, що ви найкращі у своїй справі.

Клименко Дмитро в номінації індивідуальний практичний клас «Страви із риби» отримав Диплом учасника, Кримовська Маргарита в номінації індивідуальний практичний клас «Ресторанний десерт» отримала Диплом ІІ ступеня та срібну медаль, а Коноваленко Олена в номінації АРТ – КЛАС «Художня робота з тіста» - Диплом І ступеня та золоту медаль.

Співпраця з «Українським кулінарним союзом» дозволяє ДПТНЗ «Полтавське вище професійне училище ім. А. О. Чепіги» брати участь у міжнародних змаганнях із кулінарної справи, запозичувати досвід впровадження новітніх тенденцій ресторанного сервісу, бути обізнаними із сучасними вимогами до здійснення процесів обслуговування споживачів, ознайомитися із специфікою роботи у сфері ресторанного бізнесу за кордоном. Все це сприятиме підготовці конкурентоспроможних фахівців, здатних задовольнити потреби як українських, так і іноземних клієнтів.

Такий захід це хороший спосіб обміну практичного досвіду між закладами ресторанного господарства та навчальними закладами, спілкування з однодумцями та професіоналами.

Зі слів Маргарити Кримовської: - «Участь у конкурсах дає нові цікаві знайомства, а також професій

ний розвиток.  Навіть якби я не посіла призового місця, то все одно я зробила крок до розвитку.  Якщо не стежити за змінам

и у гастрономічному світі, не цікавитися новими тенденціями, то можна втратити себе як професіонала, перестати рости далі. Я дуже задоволена участю у конкурсі, бо познайомився з багатьма відомими шеф-кухарями, які були суддями.

Рівень професіоналізму кухарів-учасників був високим, додає Олена Коноваленко. У конкурсі брали участь учасники, які вже приймали участь  у Міжнародних змагання. Однак мені вдалося на рівних конкурувати з ними й навіть отримати золото за композицію із тіста «Сорочинський ярмарок», якою колоритно представила Полтавський регіон, так як наше училище єдине представляло Полтавську область.

Як керівник групи хотілось би зазначити, що проведення таких заходів спонукає до підвищення рівня професійної майстерності, дає можливість виявити кращих, набути неоціненний професійний досвід, надається унікальна можливість продемонструвати свій рівень кулінарної майстерності, дізнатися про ноу-хау кулінарного мистецтва і запровадити його у свою практичну діяльність.

Дякуємо всім учасникам Конкурсу і бажаємо творчого натхнення, зичено подальших успіхів,  творчих здобутків та   перемог!

 

Методист    Птиця О. М

 
 
 
 
Block title
 
Block content